Ik ben normaal alleen natuurfotograaf, maar fotografeer nu sinds een paar jaar ook tijdens voetbalwedstrijden.

Ik vind voetbalwedstrijden interessant, omdat er veel actiemomenten zijn en geen wedstrijd hetzelfde is. Laatst was ik aanwezig bij de wedstrijd Real Madrid tegen Ajax Amsterdam. Deze wedstrijd was voor de Champions League. Het was denk ik de mooiste wedstrijd waar ik ooit bij ben geweest. Ik ben een neutrale supporter, maar heb die avond erg veel respect voor dat team van Ajax gekregen. Hoe een jonge Frenkie de Jong een vedette als Luka Modric te kijk zette was ongelofelijk. Ik heb tijdens deze wedstrijd ook prachtige foto’s kunnen maken. Ik ben Ajax daarna ook verder in het toernooi gaan volgen en baalde stiekem wel een beetje dat ze werden uitgeschakeld. Sommige foto’s die ik van voetballers gemaakt heb worden ook door de voetballers zelf op hun Instagram geplaatst. Dat geeft wel erkenning voor mijn werk en daar ben ik ook wel trots op.

contact met spelers

Ik heb ook regelmatig contact met spelers van de Nederlandse Eredivisie en Eerste divisie. Zij vragen dan aan mij of ik foto’s van hun wil maken tijdens de wedstrijd of trainingen. De foto’s van wedstrijden en trainingen zijn een groot verschil. Tijdens wedstrijden is er veel publiek en lawaai, waardoor het lastiger is om je te focussen en concentreren. Je raakt daarom ook sneller afgeleid tijdens een wedstrijd en dat kan cruciaal zijn voor de foto’s. Tijdens trainingen is het rustig en kan je een mooi plekje uitzoeken om foto’s te maken en bij een wedstrijd sta je altijd op een vaste plek. Na een training heb je ook een grotere kans om met de spelers te praten en te overleggen over eventuele opdrachten.

Ik ben sportfoto’s steeds interessanter gaan vinden en ben van plan om me ook in andere sporten te verdiepen. Sporten zoals hockey en basketbal worden de volgende projecten. Voor meer informatie over sportfoto’s klik dan hier.